Barrick Gold Corporation, perustettu vuonna 1983, on yksi maailman johtavista kulta- ja kuparintuottajista. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Torontossa, Kanadassa.

Toiminta ja Tuotteet

Barrick Gold keskittyy kullan ja kuparin etsintään, kaivosten kehittämiseen, tuotantoon ja myyntiin. Yhtiöllä on omistusosuuksia tuottavissa kultakaivoksissa Argentiinassa, Kanadassa, Norsunluurannikolla, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Malissa, Tansaniassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi yhtiö omistaa kuparikaivoksia Chilessä, Saudi-Arabiassa ja Sambiassa sekä muita projekteja Amerikoissa, Aasiassa ja Afrikassa.

Pörssilistaus

Barrick Gold Corporation on listattu New Yorkin pörssissä, ja sen osakkeiden kaupankäynnin symboli on GOLD.

Yrityksen Historia

Barrick Gold syntyi alun perin Pohjois-Amerikkalaisena öljy- ja kaasuyhtiönä, Barrick Resourcesina. Öljy- ja kaasutoiminnan taloudellisten tappioiden jälkeen yhtiön perustaja Peter Munk päätti keskittyä kultaan. Barrick Resourcesista tuli julkinen yhtiö vuonna 1983, listautuen Toronton pörssiin.

1980-luvulla Barrick Gold osti Goldstrike-kaivoksen, mikä teki siitä yhden maailman suurimmista kultakaivosyhtiöistä. Yhtiö muutti nimensä American Barrick Resourcesiksi vuonna 1986 ja listautui New Yorkin pörssiin vuonna 1987. Nimensä se muutti Barrick Gold Corporationiksi vuonna 1995.

Merkittävät Yrityskaupat ja Laajentumiset

Barrick Gold kasvoi merkittävästi yritysostojen kautta. Vuonna 1994 se osti Lac Mineralsin, mikä teki siitä maailman kolmanneksi suurimman kultakaivosyhtiön. Vuonna 2001 yhtiö osti Homestake Mining Companyn, mikä teki Barrickista maailman toiseksi suurimman kultatuottajan. Vuonna 2005 Barrick teki vihamielisen yritysostotarjouksen kilpailijalleen Placer Domelle, jonka se lopulta osti vuonna 2006.

Vuonna 2018 Barrick Gold ja Shandong Gold Group, kiinalainen valtion omistama yritys, loivat strategisen kumppanuuden. Vuonna 2019 Barrick teki vihamielisen yritysostotarjouksen Newmontille, joka kuitenkin hylättiin.

Barrick Gold Tänään

Barrick Gold on yksi maailman suurimmista kultantuottajista, ja se on erityisen tunnettu Nevada Gold Mines -yhteisyrityksestään Newmontin kanssa, mikä on maailman suurin kulta-kaivostoiminnan kokonaisuus.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment