Attendo perustettiin helmikuussa 1985, ja se sai alkunsa Ruotsin valtion omistamasta Procordia-yhtiöstä. Alun perin Procordia keskittyi pääasiassa kulutustavaroihin, mutta 1990-luvun alussa osittain yksityistettyään se siirtyi hoivapalveluihin. Attendo on nykyään johtava yksityinen hoiva- ja terveyspalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa, ja sen pääkonttori sijaitsee Danderydissä, Ruotsissa.

Toimiala ja Palvelut

Attendo tarjoaa hoivapalveluita ikäihmisille, vammaisille sekä yksilöille ja perheille. Yritys pyrkii tukemaan ja vahvistamaan niitä, jotka tarvitsevat apua arjessaan. Attendon palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa vanhustenhoito, kotihoito, perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito ja henkilöstöpalvelut. Yhtiöllä on toimintaa Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Attendo on julkinen yhtiö, joka on listattu NasdaqOMX Tukholman pörssissä. Yhtiö listautui pörssiin vuonna 2015, ja sen osakekurssi on ollut 33,8 kruunua (tilanne 11.12.2023). Attendon markkina-arvo oli samana päivänä noin 5,7 miljardia kruunua, ja vuoden 2022 liikevaihto oli 14,5 miljardia kruunua.

Yrityksen Arvot ja Tavoitteet

Attendo on sitoutunut kestävään kehitykseen ja pyrkii tarjoamaan lisäarvoa tuottavia hoivaratkaisuja. Yrityksen perusajatuksena on tukea yksilöitä heidän omassa elämäntilanteessaan ja tarjota heille mahdollisuus elää elämäänsä haluamallaan tavalla. Attendon tavoitteena on olla luotettava kumppani, joka tarjoaa turvallista hoivaa kestävällä tavalla ja edistää yhteiskunnan positiivista kehitystä.

Yhteenveto

Attendo on merkittävä toimija Pohjoismaiden hoivapalvelualalla, ja sen historia, laaja palveluvalikoima ja sitoutuminen kestävään kehitykseen tekevät siitä alan edelläkävijän. Yritys keskittyy tarjoamaan korkealaatuisia hoivapalveluita yksilöllisesti ja vastuullisesti, tavoitteenaan parantaa asiakkaidensa elämänlaatua.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment