AMC Entertainment Holdings, Inc., joka tunnetaan yleisesti nimellä AMC, perustettiin vuonna 1920. Yhtiön perustivat Maurice, William, Irvin, Edward ja Barney Dubinsky, jotka ostivat Regent-teatterin Kansas Cityssä, Missourissa. AMC:n pääkonttori sijaitsee nykyään Leawoodissa, Kansasissa, Yhdysvalloissa.

Toiminta ja Palvelut

AMC on keskittynyt elokuvateatteriliiketoimintaan. Yhtiö omistaa, operoi tai on osakkaana elokuvateattereissa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. AMC on erityisen tunnettu multiplex-teatterikonseptin kehittämisestä ja on ollut alan innovaattori monin tavoin.

Pörssilistaus ja Osake

AMC listattiin New Yorkin pörssiin (NYSE) vuonna 2013. Yhtiön osakkeet ovat käyneet läpi useita merkittäviä tapahtumia, mukaan lukien suuria sijoituksia ja omistusjärjestelyjä. Vuonna 2012-2018 Kiinan konglomeraatti Wanda Group omisti enemmistön AMC:stä, mutta vuoden 2021 alussa Wanda Groupin omistusosuus laimeni merkittävästi AMC:n uuden rahoituksen ja osakemarkkinoiden liikkeiden vuoksi.

Johto ja Hallitus

AMC:n nykyinen toimitusjohtaja on Adam M. Aron, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 2015. Yhtiön hallitukseen ja johtoryhmään kuuluu useita muita avainhenkilöitä, jotka vastaavat sen eri liiketoiminta-alueista.

Yhteenveto

AMC on merkittävä toimija elokuvateatterialalla, joka on tunnettu innovatiivisesta lähestymistavastaan ja roolistaan teatteriteollisuuden kehittäjänä. Sen osakkeet ovat olleet aktiivisesti kaupankäynnin kohteena New Yorkin pörssissä, ja yhtiö on kohdannut useita haasteita ja mahdollisuuksia markkinoiden muuttuessa.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment