Ambu A/S, alun perin perustettu nimellä Testa Laboratorium vuonna 1937 saksalaisen insinöörin Holger Hessen toimesta, on tanskalainen yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi kertakäyttöisiä endoskopia-ratkaisuja, diagnostiikka- ja elämää tukevia laitteita sairaaloille, yksityisille käytännöille ja pelastuspalveluille. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Ballerupissa, Tanskassa.

Toiminta ja Tuotteet

Ambu keskittyy kolmeen pääalueeseen: endoskopiaan, anestesiaan ja potilasseurantaan. Yritys tarjoaa laajan valikoiman yksittäiskäyttöisiä endoskopia-ratkaisuja pulmonologiassa, korva-nenä-kurkkutautien hoidossa, urologiassa ja gastroenterologiassa. Ambu on myös tunnettu innovaatiostaan “Ambu bagissa”, joka on ensimmäinen itsestään täyttyvä elvytyslaitteisto, ja yhtiö on jatkanut innovatiivisten tuotteiden kehittämistä, jotka auttavat pelastamaan elämiä ja yksinkertaistamaan terveydenhuollon ammattilaisten työnkulkua.

Pörssilistaus

Ambu on listattu NASDAQ OMX Kööpenhaminassa. Yrityksen markkina-arvo oli 26,6 miljardia kruunua ja osakkeen hinta 99,9 kruunua 18. joulukuuta 2023. Ambun liikevaihto tilikaudella 2023 oli 4,8 miljardia kruunua.

Ambu OSAKE

Ambu A/S:n osakkeet edustavat sijoitusmahdollisuutta yritykseen, joka on terveydenhuollon alalla tunnettu innovaatioistaan ja yksinkertaisista ratkaisuistaan, jotka parantavat potilashoitoa. Yritys on saavuttanut tunnustusta innovatiivisista endoskooppi-ratkaisuistaan, ja se on liittynyt Fast Companyn maailman 10 innovatiivisimman lääketieteellisen laiteyrityksen joukkoon vuonna 2022.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment