Altia Oyj, perustettu vuonna 1999, oli suomalainen valtion omistama yritys, joka valmisti, maahantoi, vei ja markkinoi alkoholijuomia. Yhtiön pääkonttori sijaitsi Helsingissä, ja sillä oli toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa ja Latviassa. Tuotantolaitokset olivat Koskenkorvalla Ilmajoella ja Rajamäellä Nurmijärvellä sekä Tabasalussa Virossa.

Toiminta ja Tuotteet

Altian tunnetuimpia tuotteita olivat Koskenkorva, Sisuviina ja Jaloviina Suomessa. Ruotsissa yhtiö tunnettiin tuotteista kuten Explorer Vodka ja O.P. Anderson -akvaviitti, kun taas Tanskassa tunnetuin tuote oli 1 Enkelt -bitteri. Altia valmisti myös Finlandia Vodkan tuotemerkin omistavalle Brown-Formanille. Lisäksi yhtiö toi maahan useita ulkomaisia alkoholibrändejä, kuten Jack Daniel’s -viskiä.

Pörssilistaus

Altia Oyj listautui Helsingin pörssiin vuonna 2018. Yhtiö tunnettiin “kossuosakkeena” sen suosion vuoksi suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

Yrityksen Yhdistyminen ja Uusi Identiteetti

Vuonna 2021 Altia yhdistyi norjalaisen alkoholitukkuri Arcuksen kanssa, ja tästä yhdistymisestä syntyi Anora Group. Anora Group jatkaa toimintaansa alkoholialan yrityksenä Pohjoismaissa ja Baltiassa.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment