Alphabet Inc. perustettiin osana Googlen yritysrakenteen uudistusta 10. elokuuta 2015. Yhtiön perustajat ovat Larry Page ja Sergey Brin. Alphabet toimii holdingyhtiönä, johon kuuluu Google sekä useita muita yrityksiä, kuten X Development, Calico, Nest, Verily, Fiber, Makani, CapitalG ja GV. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Mountain View’ssa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Toiminta ja Tuotteet

Alphabet Inc. on monialayhtiö, jonka pääliiketoiminta-alueet ovat Google-palvelut, Google Cloud ja Muut vedot. Google-palveluiden segmenttiin kuuluvat tuotteet ja palvelut kuten mainonta, Android, Chrome, laitteisto, Google Maps, Google Play, hakupalvelut ja YouTube. Google Cloud tarjoaa infrastruktuuri- ja alustapalveluita, yhteistyötyökaluja sekä muita palveluita yritysasiakkaille. Muut vedot -segmentti myy terveysteknologiaa ja internetselainten palveluita.

Pörssilistaus

Alphabetin osakkeet ovat julkisesti kaupankäynnin kohteena NASDAQ-pörssissä, ja niillä on kaksi osakesarjaa: GOOG (luokan C osakkeet) ja GOOGL (luokan A osakkeet). Yhtiö on myös osa suuria pörssi-indeksejä kuten S&P 500 ja NASDAQ-100.

Alphabet OSAKE

Alphabetin osakkeet edustavat omistusta yhtiössä ja antavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä Alphabetin laajoista liiketoiminnoista. Osakkeen suorituskykyyn vaikuttavat markkinoiden, toimialan ja yrityskohtaisten tekijöiden lisäksi myös sääntelyn paineet ja digitaalisen mainonnan kasvu.

Yhteenveto

Alphabet Inc. on digitaalisen aikakauden kehityksen testamentti, joka alkoi Googlesta vuonna 1998 ja kasvoi monialaiseksi konglomeraatiksi. Yhtiön liiketoimintamalli on monipuolinen, ja se tuottaa tuloja muun muassa mainonnasta, pilvipalveluista ja laitteistomyynnistä. Alphabetin asema markkinoilla on vahva, ja se hallitsee merkittävää osaa muun muassa hakukonemarkkinoista ja mobiilikäyttöjärjestelmistä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment