Alibaba Group, jonka perusti Jack Ma ja 17 muuta henkilöä 28. kesäkuuta 1999, on kiinalainen monikansallinen teknologiayritys, joka on erikoistunut e-kauppaan, vähittäiskauppaan, internetiin ja teknologiaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Hangzhoussa, Zhejiangin maakunnassa, Kiinassa.

Toiminta ja Palvelut

Alibaba Group tarjoaa laajan valikoiman palveluita ja tuotteita, jotka kattavat B2B (Alibaba.com), B2C (Tmall) ja C2C (Taobao) markkinapaikat. Yhtiö tarjoaa myös pilvipalveluita (Alibaba Cloud), digitaalista mediaa ja viihdettä sekä innovatiivisia teknologiaratkaisuja. Lisäksi Alibaba omistaa ja operoi useita yrityksiä maailmanlaajuisesti eri liiketoiminta-alueilla.

Markkina-arvo ja IPO

Alibaban listautuminen New Yorkin pörssiin 19. syyskuuta 2014 keräsi 25 miljardia Yhdysvaltain dollaria, tehden siitä tuolloin maailmanhistorian suurimman IPO:n ja arvottaen yhtiön 231 miljardiin dollariin. Tämän jälkeen Alibaba on ollut yksi maailman arvokkaimmista yrityksistä.

Yrityksen Kulttuuri ja Arvot

Alibaban perustehtävänä on tehdä liiketoiminnasta helppoa kaikkialla. Yhtiö pyrkii olemaan hyvä yritys, joka kestää 102 vuotta, keskittyen asiakkaisiinsa, työntekijöihinsä ja osakkeenomistajiinsa. Alibaba korostaa luottamusta, jatkuvaa muutosta ja parhaimman suorituksen tavoittelua.

Liikevaihto ja Työntekijämäärä

Vuonna 2023 Alibaba Groupin liikevaihto oli 868,687 miljardia Kiinan yuania (noin 126,49 miljardia Yhdysvaltain dollaria), ja yhtiö työllisti yli 224 955 henkilöä.

Pörssilistaus ja Osakkeet

Alibaba Group Holding Limitedin osakkeet on listattu New Yorkin pörssissä, ja niiden kaupankäynnin symboli on BABA.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment