Ålandsbanken Abp, tunnetaan myös nimellä Bank of Åland Plc, on suomalainen kaupallinen pankki, joka perustettiin vuonna 1919 Ahvenanmaalla paikallisten yrittäjien toimesta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. Ålandsbanken toimii myös muualla Suomessa sekä Ruotsissa, ja sen ruotsalainen pääkonttori sijaitsee klassisessa kiinteistössä Stureplan 19:ssä, Tukholmassa​​​​.

Toiminta ja Palvelut

Ålandsbanken keskittyy yksityispankki- ja varainhoitopalveluihin sekä tarjoaa laajan valikoiman vähittäispankkipalveluita. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tuotteita, kuten pankkitilejä, luottoja, luottokortteja, vakuutuksia, säästöratkaisuja sekä neuvontapalveluita. Pankin palveluvalikoimaan kuuluu myös internet- ja mobiilipankkipalvelut​​.

Ålandsbankenin tytäryhtiöihin kuuluvat muun muassa Crosskey Banking Solutions Ab Ltd, joka on pohjoismainen pankkiratkaisujen tarjoaja, sekä Ålandsbanken Fonder AB, Ålandsbanken Fondbolag Ab ja Ålandsbanken Asset Management Ab​​.

Taloudelliset Tiedot

Vuonna 2022 Ålandsbankenin kokonaisvarat olivat 5 895,67 miljoonaa euroa, ja yhtiön toiminnallinen tulo oli 46,09 miljoonaa euroa. Pankilla on yli 900 työntekijää ja toimistoja useissa Suomen ja Ruotsin kaupungeissa, mukaan lukien Helsinki, Espoo, Tampere, Vaasa, Turku ja Pargas, sekä Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä​​​​.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Ålandsbankenin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä osaketunnuksella ALBAV. Pankki on yksi Helsingin pörssin listatuista yhtiöistä. Ålandsbanken osallistuu myös Suomen talletussuojajärjestelmään, joka tarjoaa suojaa jopa 100 000 euroon asti per pankki per tallettaja​​​​.

Vastuullisuus ja Yhteiskunnallinen Vaikuttavuus

Ålandsbanken on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristövastuuseen. Pankki on muun muassa keskittänyt ympäristöalan sitoumuksensa Itämeren hyvinvoinnin parantamiseen Ålandsbankenin Itämeriprojektin kautta, joka rahoittaa aloitteita, jotka parantavat uhanalaisen meren tilaa​​.

Yhteenvetona Ålandsbanken edustaa pitkän historian omaavaa, vakavaraista pankkia, joka yhdistää perinteisen pankkitoiminnan ja varainhoidon nykyaikaisiin digitaalisiin ratkaisuihin sekä yhteiskunnalliseen vastuuseen ja kestävän kehityksen edistämiseen.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment