Adidas AG perustettiin Saksassa vuonna 1949, vaikka sen juuret ulottuvat vuoteen 1924, jolloin Adolf “Adi” Dassler alkoi valmistaa urheilujalkineita äitinsä pesutuvassa Herzogenaurachissa, Saksassa. Vuonna 1949 Adolf Dassler rekisteröi yrityksen nimellä Adidas, joka tuli hänen omasta lempinimestään Adi ja sukunimestään Dassler. Adidas on kasvanut yhdeksi maailman johtavaksi urheiluvaatteiden ja -jalkineiden valmistajaksi.

Pääkonttori ja Toiminta

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Herzogenaurachissa, Baijerissa, Saksassa. Adidas on tunnettu urheiluvaatteiden, -jalkineiden ja -välineiden valmistajana ja se palvelee asiakkaita ympäri maailman.

Tuotteet ja Palvelut

Adidasin tuotevalikoimaan kuuluu vaatteita, jalkineita, urheiluasusteita, mobiililisävarusteita, kelloja, silmälaseja, laukkuja, baseball-lippiksiä, sukkia sekä miesten ja naisten deodorantteja, hajuvesiä, partavesiä ja voiteita. Adidas on tunnettu innovatiivisista ja laadukkaista urheilutuotteistaan.

Pörssilistaus

Adidas on listattu Frankfurtin arvopaperipörssissä (FWB), ja sen osaketunnus on ADS. Yhtiön markkina-arvo oli 35 miljardia euroa, ja vuoden 2022 liikevaihto oli 22,5 miljardia euroa.

Johto

Adidasin toimitusjohtajana toimii Bjørn Gulden. Johtoryhmään kuuluvat lisäksi muun muassa Roland Auschel (myyntijohtaja) ja Harm Ohlmeyer (talousjohtaja).

Kestävä Kehitys ja Yhteiskuntavastuu

Adidas sitoutuu kestävään kehitykseen ja yhteiskuntavastuuseen. Yhtiö pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksiaan ja edistämään sosiaalista vastuuta toimintansa kaikilla osa-alueilla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment