Hiljattaisen raportin mukaan lohkoketjuseurantayritys Elliptic on paljastanut, että $7 miljardia “laitonta tai korkean riskin rahaa” on pestiin hajautettujen vaihtopalveluiden (DEX), ristikkäisten ketjujen siltojen ja ei-KYC-vaihtopalveluiden kautta.

Tämä hätkähdyttävä summa saavutettiin jo tämän vuoden heinäkuuhun mennessä, ylittäen Ellipticin viime vuoden ennusteen, jonka mukaan tällaiset toimet olisivat $6.5 miljardin arvoisia vuoden 2023 loppuun mennessä.

Raportti korosti näiden laittomien toimien kasvavaa monimutkaisuutta, kun rikolliset ottavat käyttöön monimutkaisempia menetelmiä tehdäkseen ristikkäisiä ketjun siirtoja, mukaan lukien johdannaiskauppa ja rajoitetut tilauskirjat pörssipalveluissa, jotta he voisivat hämätä rahanpesutoimintaansa.

Yhden vuoden aikana, heinäkuusta 2022 heinäkuuhun 2023 mennessä, noin $2.7 miljardia pesty näiden menetelmien avulla, raportti kertoi.

Pohjois-Korean Lazarus-ryhmä

Huomattavasti Pohjois-Korean Lazarus-ryhmä on tunnistettu merkittäväksi toimijaksi tässä laittomassa toiminnassa.

Ellipticin mukaan Lazarus-ryhmä sijoittuu kärkeen laittomien varojen pesussa ristikkäisten ketjujen siltojen kautta.

Se on myös kolmanneksi suurin lähde ristikkäisissä ketjuissa tapahtuvalle rikollisuudelle ja vastuussa noin 1/7 kaikesta Ellipticin seuraamasta ristikkäisten ketjujen rikollisuudesta.

Tämä ryhmä on onnistunut pesemään yli $900 miljoonaa pelkästään ristikkäisten ketjujen menetelmien avulla, raportti sanoi.

Ristikkäinen Ketjurikollisuus Yleistyy

Kommentoidessaan ristikkäisen ketjurikollisuuden kasvavaa trendiä Elliptic totesi, että digitaaliset varat muiden kuin Bitcoinin (BTC) kohdalla ovat yhä suositumpia kyberrikollisten keskuudessa.

Esimerkiksi jotkin digitaaliset varat, kuten yksityisyyskolikko Monero (XMR), sopivat paremmin rikollisille, koska niissä on vahvempi yksityisyys perustasolla, kun taas vakavaraiset kuten DAI ovat suosittuja, koska ne säilyttävät vakaan arvon suhteessa fiat-valuuttoihin.

Yritys lisäsi, että ristikkäiset toimet ovat suosittuja, koska useimmat ristikkäiset palvelut, kuten sillat, eivät vaadi tietojen tunnistamista (KYC) verrattuna keskitettyihin vaihtopalveluihin.

“Nämä pahantekijät voivat siten tehdä toiminnastaan vaikeasti jäljitettävää osallistumalla ahkerasti omaisuuden tai ketjujen vaihtoon”,

yritys totesi.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment